Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Rozhovor s předsedou klubu

18.07.2022 | Redakce

V článku si můžete přečíst rozhovor s předsedou klubu Jiřím Weiglem. V rozhovoru mluví o minulé i té příští sezóně, pohybech v kádru a novince ve spořilovském areálu.

Prvně se ještě vrátíme k minulé sezóně. Jak si spokojený s umístěním a výkony, které jsme předváděli v sezóně 2022/23?
S umístěním v polovině tabulky panuje spokojenost. Po úvodních jarních kolech jsme sice mohli skončit i výš, ale vzhledem k následující zdravotní situaci v kádru deváté místo beru. Výkony v závěru sezóny bohužel nebyly tak dobré jako v úvodu, určitě to s trenéry zanalyzujeme, protože se to nestalo poprvé.


V areálu proběhla i jedna, pro diváky možná nepodstatná, změna, za to ale pro hráče je to něco, na co se tady dlouhé roky čekalo. Můžeš nám tuto novinku přiblížit?

Ano, je to skutečně zásadní změna. Podařilo se nám dotáhnout projekt zavlažování vodou z řeky Labe, což významně zlepší kvalitu trávníku na hlavním hřišti v průběhu letních měsíců. Už teď je vidět na hřišti pozitivní změna. Za pomoc děkujeme městu Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, které nám poskytlo investiční dotaci.


K nové sezoně, byli jsme přeřazeni do Divize C. Jak si tento krok vysvětluješ?

Upřímně si tento krok vysvětlit nedovedu a nikdo nám jej zatím nevysvětlil. Požádal jsem o vyjádření STK ŘKČ, bohužel bez reakce. Přeřazení pro nás znamená více cestování a tím pádem i významný zásah do našeho rozpočtu. Nezbývá než se přizpůsobit.


Teď ke změnám v kádru. Kdo náš tým opustil a na koho naopak můžou fanoušci nově těšit?

Pohyby v kádru samozřejmě máme, zatím to ještě není uzavřené a ne se vším se mohu podělit. Z minulé sezóny v kádru u nás nejspíš nebude působit nejlepší střelec Tobiáš Svoboda, který má namířeno do Baníku Most. Po půlroce asi u nás skončí i Michal Pažout, kterého zkouší náš soupeř z Dobrovice. Honza Pechanec projevil přání si od fotbalu odpočinout. A co se týká příchodů, přivítali jsme nového perspektivního brankáře Honzu Fialu z Klíčan. Na hostování z Neratovic by měl přijít útočník Jakub Malák. Na zkoušce jsou i další fotbalisté – Dominik Hrčka ze Záryb, Matěj Jahoda z Uhelných skladů Praha a nejspíš přibydou i jiní, zejména do zadních řad. Samozřejmě zkoušíme i naše dorostence z FKBB – brankáře Kindla, krajního obránce Petra Maláka a další. Bude záležet i na tom, kdo vypadne z kádrů týmů z vyšších soutěží.

S jakými ambicemi a cíli vstupujeme do nové sezóny?
Cílem je jednoznačně zachování divizní příslušnosti. Pokud kádr ještě vhodně doplníme a klukům se budou vyhýbat zranění, měli bychom se pohybovat v lepší polovině tabulky.


Jak by si pozval fanoušky na novou sezónu?
Rád bych je pozval na dobrý a bojovný fotbal, který se u nás na Spořilově hraje. Samozřejmě také na dobré pivo z restaurace Na Hřišti a výbornou klobásu z udírny. Přijďte si prostě užít kvalitní divizní podívanou a nezapomeňte na to naše - BRANDÝS DO TOHO!

 
Příští zápasy

Muži A | sobota 20.04.2024, 10:15
FK Újezd Praha 4 - FK Brandýs nad Labem
 
Muži A | sobota 27.04.2024, 10:15
FK Brandýs nad Labem - SK Slaný
 
Aktuální články
Příští zápas: SK Újezd Praha 4 (23.kolo)

V dalším kole zavítáme na hřiště pražského klubu Újezd.

 
S Kladnem ostudná domácí prohra 0:8

Další domácí utkání se nám vůbec nepodařilo a na jaře jsme poprvé prohráli. Nad naše síly bylo Kladno, které od začátku utkání...

 
Dvoubrankové vedení v Nespekách nestačilo

Ač jsme po prvním poločase odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem, který zařídil svými premiérovými brankami v našem dresu...

 
Zápas s Lounami rozhodla branka do šatny
 
Z Chebu si odvážíme pouze bod
 
O vítězství nad Admirou B jsme rozhodli v 1. poločase
 
Jaro jsme začali vítězstvím ve Štětí
 
Vítězem Zimního turnaje 2024 se stala Přední Kopanina
 
Přípravné zápasy - zima 2024
 
Zimní turnaj FK Brandýs nad Labem 2024
 
 
© eSports s.r.o. & FK Brandýs nad Labem - kontakt: fkbrandys@email.cz RSS